Gezond eten is moeilijker dan je denkt – Nieuwe Docu: 'Op zoek naar gezond' legt uit.


Gezond eten is moeilijker dan je denkt – Nieuwe Docu: 'Op zoek naar gezond' leg

Hoe gaat het eigenlijk met jouw gezonde eetgewoonten in een wereld die schreeuwt van ongezonde verleidingen? Juist, wij lopen hier allemaal tegenaan! De Nederlandse gezondheidsfondsen maken zich al jaren druk over de overheersende rol van ongezond voedsel in ons dagelijks leven. De nieuwe documentaire ‘Op zoek naar gezond’, met de BN'ers Renze Klamer, Hanna Verboom en Fidan Ekiz, vond dat tijd was om Nederland wakker te schudden! In de documentairereeks ontrafelen BN'ers de mysteries rondom ons eetpatroon. Samen met politici, reclamemakers, supermarkten, consumenten en voedselfabrikanten stellen ze de allesbepalende vragen: "Waarom is het zo fricking moeilijk om gezond te eten?" En, hoe kunnen we de machteloosheid tegenover de voedselindustrie doorbreken?"

 

De AVGG (Alliantie Voor Gezonde Generatie) heeft een missie: in 2040 moet de Nederlandse jeugd de gezondste ter wereld zijn. Maar dit kan alleen als we allemaal bewuster worden. Daarom roept de Alliantie op: "Laten we gezond eten en drinken zo makkelijk mogelijk maken!" De documentairereeks is gemaakt in opdracht van de Alliantie voor de Gezonde Generatie, bestaande uit de Diabetes Fonds, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nierstichting.

 

Diene Halbertsma, de voorzitter van AVGG, benadrukt de uitdagingen waar we voor staan. De verleidingen van ongezond voedsel zijn overal, en het lijkt alsof we machteloos staan tegenover deze verleidingen. Maar laat dit een oproep zijn om samen de regie terug te nemen over onze eetkeuzes! De Alliantie luidt de noodklok en pleit voor wettelijke maatregelen die een gezonder aanbod stimuleren. Van een verbod op kindermarketing voor ongezond eten tot geen BTW op groenten en fruit, het zijn stappen naar een gezondere toekomst! 🍏

 

Alhoewel ongezonde voeding momenteel nog harder schreeuwt om aandacht, staan wij klaar om het tegengeluid te laten horen. Gezonde voeding verdient het podium! 🌱💪

Door Nightwatch bij zoveel mogelijk supermarkten verkrijgbaar te maken, geven we de consument een bewuste keuze voor een gezonder alternatief en vergroten we onze impact. Laten we met elkaar bouwen aan een wereld waarin gezond eten en drinken niet slechts een streven is, maar de norm. De online documentairereeks 'Op zoek naar gezond' biedt inzicht en inspiratie.

Nieuwsgierig geworden? De online documentaire reeks 'Opzoek naar gezond' is te bekijken via www.opzoeknaargezond.nl.

Fostered by
Nightwatch