Nieuw onderzoek wijst uit: Supermarkten kunnen de biologische consumptie op deze manier vergroten!


Nieuw onderzoek wijst uit: Supermarkten kunnen de biologische consumptie op dez

Dat de vraag naar biologische producten blijft toenemen, dat weten we. Maar wist je dat je als supermarkt nog meer kunt doen om deze vraag te stimuleren? Supermarkten hebben de kans om nog meer stappen te zetten die de verkoop van biologische producten in hun winkels kunnen bevorderen, waardoor ze de overgang naar duurzame landbouw kunnen versnellen en meer omzet kunnen genereren. Dat is de conclusie van een onderzoek uitgevoerd door Jeroen van der Ha, een student van de Aeres Warmonderhof, in de eerste maanden van 2024. We hebben de belangrijkste inzichten voor je op een rij gezet.

 

Gunstige voordeelverpakkingen

Biologische producten worden vaak in kleinere verpakkingen aangeboden en zelden in voordelige bundels. "Dit heeft een effect op de prijs, waardoor biologische producten duurder lijken," geeft Jeroen van der Ha aan. Het is tijd om die norm te doorbreken!

 

Meer promoties

Daarnaast blijkt dat biologische producten minder vaak in de aanbieding zijn en als ze dat wel zijn, is de korting vaak minder gunstig dan bij niet-biologische producten. Supermarkten zouden hier op in kunnen spelen door aantrekkelijkere aanbiedingen te promoten voor biologische producten. Denk bijvoorbeeld aan onze Nightwatch 1+1 actie in samenwerking met de Albert Heijn, dat werkt als zoete broodjes over de toonbank.

 

Heldere informatievoorziening

Het onderzoek suggereert ook dat supermarkten biologische producten aantrekkelijker kunnen maken door duidelijke communicatie en promotie van deze alternatieven. Ook zouden supermarkten de informatie over wat het biologisch keurmerk inhoudt kunnen verduidelijken en makkelijk vindbaar kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan duidelijke displays, of het plaatsen van Nightwatch in koelingen samen met andere biologische dranken.

 

Verkleinen van het prijsverschil

Het verschil in prijs tussen biologische en niet-biologische producten in supermarkten is significant. "Het is de vraag of dit grote verschil de groei van biologische producten onnodig belemmert. Supermarkten hebben verschillende mogelijkheden om tegen minimale kosten de positie van biologische producten in hun assortiment te versterken," aldus Jeroen van der Ha.

 

Dit zijn een aantal tips waardoor je als supermarkt nog meer kunt profiteren van de vraag naar biologische producten. Kortom, we kunnen samen een positieve impact creëren door biologische producenten in de spotlights te zetten. Door Nightwatch te plaatsen in displays en koelingen, vergroten we samen de bio-zichtbaarheid en zo ook het bewustzijn bij de consument. Mail vandaag nog naar sales@nightwatchdrink.nl voor een op maat gemaakt promotiepakket!

Fostered by
Nightwatch