De Kracht van meer Bio-Zichtbaarheid in Supermarkten 🌱💥


De Kracht van meer Bio-Zichtbaarheid in Supermarkten 🌱💥

Het recente GfK-rapport 'De shopper en bio' dat tijdens de Biobeurs werd gepresenteerd deed interessante uitspraken over de kracht van de zichtbaarheid van biologisch voedsel in supermarkten, want wat blijkt? Een groter aanbod van biologische producten in supermarkten is effectiever dan het vergroten van kennis over biologische producten. Maar liefst 32% van de shoppers geeft aan dat ze meer biologisch zouden kopen als het aanbod groter is, terwijl slechts 23% dit zou doen met meer kennis.

Supermarkten zijn momenteel goed voor 75% van de biologische omzet, en dat percentage groeit. In 2023 steeg de biologische omzet met 42%, met name bij verse producten zoals groenten, fruit, zuivel en vlees (+57%). De prijzen van biologische producten stegen minder hard dan de markt (9,9% versus 11,3%), wat wijst op een echte groei in vraag. Aldi en Lidl laten een indrukwekkende groei zien, met een toename van 46% in de biologische omzet in 2023. Deze groei, vooral in het verse assortiment (+62%), toont aan dat bio ook bij discounters aanslaat. Hoewel hun marktaandeel nog bescheiden is (10%), biedt dit volgens GfK veel kansen.

Laten we samen de focus leggen op meer bio in de schappen, met producten als Nightwatch, de biologische energiedrank helemaal gemaakt van planten! Door Nightwatch te plaatsen in displays en koelingen, vergroten we samen de bio-zichtbaarheid en zo ook het bewustzijn bij de consument. Nightwatch is dé energiedrank voor de nieuwe, bewuste generatie. Ben jij klaar voor de groene revolutie met Nightwatch? 💚✨

Fostered by
Nightwatch